Oszd meg és uralkodj!

Idén is kiállították a Méneskönyvet a PRE tenyésztőknél is, mely megdöbbentően pozitív hírekkel szolgál minden andalúz és barokk ló kedvelő számára!

Összesítve 15%-os növekedést mutattak a statisztikák, mely számos új tenyésztőt és lovat jegyzett a 2016-os esztendőben.
Lássuk tehát az összesítést.

Az adatok szerint, a LG PRE ANCCE 2850 új tenyésztő kódját regisztrálta be, mind nemzeti, mind nemzetközi szinten. Többek között olyan országokból, mint Bahrein, Algéria vagy Oroszország, s ez csak három a sok közül!
10.941 PRE lovat vezettek be a méneskönyv adatbázisába, ez önmagában 3,4%-os állománynövekedés.

Az éves záráskor, december 31-én, 231.003 ló, 31.050 aktív istállónál, 65 országban szerepelt az adatok között, melynek összeszámolása, adategyeztetések még további kemény hónapokat jelentett.

A tenyésztők száma 12%-kal nőtt (2015-höz képest), 34% ebből “külföldről” származik, tehát az Egyesült Államok Németország és Olaszország területeiről. A fennmaradó 66% természetesen Spanyolországé, Andalúzia, Madrid, Valencia és Castilla La Mancha vezényletével.
Valamint összesen 5028 lovat értékeltek különböző szemléken, és 9129 tulajdonos változást dolgoztak fel a méneskönyvvezetők.

Fontos megjegyezni, hogy a Méneskönyv állatorvosai 30 országba utaztak el, szemléket felülvizsgálni, többek közt Svájcba, Lengyelországba, Bahreinbe, Ausztráliába és Új-Zélandra is!
Úgy látszik meghozta a fajtát népszerűsítő program a gyümölcsét, ezek a számok mind azt mutatják, hogy a csodaszép andalúzok lassan, de biztosan terjednek a világ minden pontján.
A fajta jeles képviselői jobbnál-jobb programokkal készültek, és készülnek az érdeklődők számára, akik a tenyésztőkkel együtt bepillantást nyerhetnek a PRE tenyésztés és fajtahasznosítás világába.

Facebook Comments

Oszd meg és uralkodj!