Oszd meg és uralkodj!

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad, a Szilvásváradi Lovas Sport Klub Egyesület és a Díjlovagló Szakbizottság között létrejött együttműködés eredményeként, tavasszal két Országos Díjlovagló Minősítő versenyt rendeznek a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban. Hagyományteremtő jelleggel májusban első alkalommal kerül kiírásra az I. Barokk Ló Kupa.

Frissítés

Az esemény látogatása díjmentes lesz, és Aiso-ék is a meghívottak között vannak!

A versenyekre külföldi lovasokat hívnak és várnak Ausztriából, Csehországból, Horvátországból, Szlovákiából és Szlovéniából,. A versenyek az Alapfokú feladattól a Nagy Díjig kerülnek kiírásra külföldi bíró felkérésével, a magasabb osztályú versenyszámok.

A Barokk Ló Kupa pénzdíjazással, ünnepélyes keretek között kerülnek megrendezésre.

Időpontok

ORSZÁGOS DÍJLOVAGLÓ MINŐSÍTŐ VERSENYEK CDNA*/B

2017. március 25-26.
2017. május 13-14.

BAROKK LÓ KUPA

2017. május 13-14.
Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont

A barokk lovakról

A barokk fajtacsoportba tartozik, Magyarország hagyományos lófajtái közül:
a lipicai, továbbá ide tartozik a jól ismert fríz, spanyol (PRE), lusitano és kladrubi. További, hazánkban kevésbé ismert barokk lovakat is számon tartanak pl. a dán frederiksborgert, a Baleári szigetekről származó menorquint, vagy az olasz murgeset.
A barokk lovak általában magasan illesztett, elegánsan ívelt nyakkal, erős csontozattal és testfelépítéssel rendelkeznek, középmagasak és az akciós mozgás jellemző rájuk. Temperamentumuk, az emberrel való együttműködési készségük, bátorságuk példaértékű.

Információ:
Dallos Beáta versenyigazgató
06-309614876
xenophon@vnet.hu

Facebook Comments

Oszd meg és uralkodj!